CrAyZ-FoRuM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
CrAyZ-FoRuM

Forumcuyuz Biz !

AnasayfaPortalliAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Halil İbrahim Sofrası Sosyal Yardımlaşma Haftası

YazarMesaj
barıss

barıss

Halil İbrahim Sofrası Sosyal Yardımlaşma Haftası Empty
MesajKonu: Halil İbrahim Sofrası Sosyal Yardımlaşma Haftası   Halil İbrahim Sofrası Sosyal Yardımlaşma Haftası Icon_minitimePerş. Haz. 28, 2007 9:27 am

Tüm Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de sivil toplum ve yardımlaşma bilinci hızla gelişiyor. Bunun en son örneği, 9 – 11 Haziran 2007 tarihleri arasında yapılan ve Şanlıurfa Valiliği tarafından düzenlenen Halil İbrahim Sofrası Sosyal Yardımlaşma Haftası.

Etkinlik adını, misafirsiz sofraya oturmayan Hz. İbrahim’in sonraki nesillere mirası olan misafirperverlik ve cömertlik geleneğini anlatan "Halil İbrahim Sofrası" deyiminden alıyor.

Halil İbrahim Sofrası Sosyal Yardımlaşma Haftası’nda çeşitli sivil toplum örgütlerinin, kamu kurum ve kuruluşlarının, sosyal yardımlaşma alanında ortak bir kriter oluşturmak, sosyal yardımlaşmayı bir meslek olarak tanımlamak, bunun formatını belirlemek, sivil ve kamu kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek, bilgi ve tecrübe paylaşımını sağlamak, bu alanda başarılı olmuş projeleri sektöre tanıtmak, yine başarılı olmuş sivil toplum kuruluşlarına ve projelere ödüller vererek onları teşvik etmek amaçlandı.

9 Haziran 2007 tarihinde kortej yürüyüşü ve protokol konuşmaları ile başlayan etkinlik, Nasrettin Hoca ve Mehteran gösterileri ile sürdü. Fotoğraf, yağlıboya ve hat sergilerinin yer aldığı etkinlik alanında tanıtım standları da kuruldu.

Trakya Temsilcisimiz Nurullah Bayhan’ın jüri üyesi olarak katıldığı topluma faydalı proje yarışmasında 70 projeden 16’sı ödüle layık bulundu.

Etkinlik kapsamında ayrıca 1.Ulusal Sosyal Yardımlaşma Kongresi düzenlendi. Kongrede, Türkiye’nin önemli sivil toplum ve yardım kuruluşları yerini aldı.

Deniz Feneri Derneği olarak etkinlik kapsamında derneğimize yardım başvurusunda bulunmuş ve tespiti yapılmış 1.136 aile için gıda, giyim, temizlik seti, kırtasiye seti, 12 adet akülü scooter, beyaz eşya, ev eşyası gibi çeşitli yardım malzemelerinin bulunduğu 2 tırlık yardımın dağıtımı da aynı hafta içerisinde gerçekleştirildi.

Ayrıca, bölgede altın bilezik projesi kapsamında, evlerinin geçimini temin edebilmeleri için 10 aileye isot değirmeni ve isot biber makinesi de verildi.

Etkinliklere yaptığımız katkıdan ötürü, Derneğimize, Şanlıurfa Valiliğince Teşekkür Belgesi ve plaket takdim edildi.

Halil İbrahim Sofrası Sosyal Yardımlaşma Haftası
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-